Welkom bij Praktijk Noord

Yoga Studio

We bieden verschillende yogastijlen aan, altijd gebruik makend van veel materiaal.

Yin yoga
Yin yoga laat je spieren tot rust komen en werkt op het bindweefsel. We vertragen en leren om te ‘voelen’, hoe vaak gaan we in het dagelijks leven ons lichaam niet voorbij?

Je leert om de grenzen af te tasten en op een veilige manier je bewegingsbereik te vergroten(of te behouden). De liggende houdingen worden minstens 3 minuten aangehouden.

Hatha yoga
Statische houdingen waarmee we elk gewricht soepel maken en de spieren sterk. Het is de oudste yogastijl. Aan de hand van de welgekende basishoudingen (neerwaarts kijkende hond…) brengen we balans lichaam en geest.

D/stress yoga
Een combinatie van zachte hatha yoga en zachte Yin yoga. Stress is een veel voorkomend kenmerk van ons dagelijks leven.
Het is bewezen dat yoga de effecten van stress op het lichaam vermindert.
Je leert jezelf kennen op je mat, de bewustwording van hoe je ademt (en dus hoe je leeft) en de bewustwording van je lichaam (spierspanningen) neem je mee in het dagelijks leven.

Yogalates
Een combinatie van pilates en Hatha yoga, het is een workout waarbij we yoga doen om te stretchen en op te warmen, maar ook om afgelijnde spieren te kweken. We mixen dit met de typische pilatesoefeningen om de core te verstevigen.

Rugyoga
Rugpijn kan belemmerend, frustrerend en een zware last zijn. Door middel van specifieke oefeningen, ademhaling, aandacht/ bewustzijn en beweging ontspan je de oppervlakkige bewegingsspieren. Je lijnt het lichaam zó uit dat de diepe houdingsspieren weer geactiveerd worden.
De lessen hebben als doel om de gezondheid van de rug en wervelkolom te ondersteunen, te herstellen en te verbeteren.

Soft flow yoga
Een dynamische yogastijl, we maken herhalende bewegingen op het ritme van de ademhaling. We beoefenen reeksen zoals de zonnegroet, hoe meer je ze doet hoe meer je ervan gaat genieten.

Reserveer je plaatsje hier Reserveer je plaatsje hier