Welkom bij Praktijk Noord / Zuid

chiropractor Michel Moyson Antwerpen
chiropractor Michel Moyson Antwerpen

Chiropractor

Een chiropractor is een specialist binnen de gezondheidszorg die zich voornamelijk toelegt op de diagnose, behandeling en preventie van nek- en rugpijn.

De chiropractor is opgeleid om gewrichts-, spier – en aanverwante zenuwklachten te behandelen. (drukpunttherapie, activator, stretchoefeningen, Ktool, Iastm, fasciatherapie,…)

Enkele van de courante klachten die een chiropractor behandelt zijn: acute en chronische lage rugpijn (lumbago, spit, verschot, artrose, overbelasting), nekpijn, hoofdpijn, ischialgie/sciatica, hernia, whiplash, schouder- en armklachten, peesontstekingen en sportblessures.

Eerste consultatie

De eerste consultatie bestaat uit verschillende stappen:

  • Het opstellen van je dossier: we overlopen je medische voorgeschiedenis, bekijken eventuele medische beeldvorming en bespreken de klacht die je naar de chiropractor brengt.
  • Het onderzoek: je chiropractor zal je probleem neurologisch (met betrekking tot zenuwbanen), orthopedisch (met betrekking tot gewrichten en spieren) en klassiek chiropractisch benaderen (waarom het normale biomechanische – dat is het verband tussen die gewrichten, zenuwen en spieren- verstoord is geraakt)
  • Bespreking van de bevindingen: hierna zal je chiropractor zijn bevindingen verduidelijken (veelal wordt dit het “report of findings” genoemd), en zijn behandelingsplan aan jou voorstellen. Dit kan bestaan uit het onmiddellijk opstarten van de behandeling maar ook uit het verder doorverwijzen naar andere vakspecialisten.
  • Behandeling: mocht er geen doorverwijzing en/of medische beeldvorming nodig zijn, dan zal je chiropractor meteen de behandeling starten. De chiropractische behandelingswijze is individueel en op maat. De behandeling bestaat meestal uit chiropractische manipulaties maar kan ook lichtere technieken omvatten (drukpunttherapie, activator, stretchoefeningen).
MAAK HIER JE AFSPRAAK