Welkom bij Praktijk Noord

Acupunctuur

Fysiek en mentaal in balans met acupunctuur

Acupunctuur wordt in China al meer dan 2500 jaar toegepast en is een van de pijlers van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). De andere pijlers zijn de Chinese kruiden, Qi Qong (bewegingsleer) en Tuina (massage techniek). Acupunctuur wordt voor een beter en duurzamer resultaat meestal gebruikt in combinatie met kruiden, voedings- en leefstijladvies.

Van acupunctuur is inmiddels met moderne technieken zoals PET scans aangetoond dat het prikken van een acupunctuurpunt bepaalde centra in het zenuwstelsel activeert. Ook talloze andere studies tonen de effectiviteit van acupunctuur aan bij diverse aandoeningen. Dit is ook de reden dat acupunctuur in veel westerse landen, zoals de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland als medische therapie vergoed wordt en in ziekenhuizen wordt toegepast. Ook de WHO erkent acupunctuur en heeft een lijst met aandoening opgesteld waarbij acupunctuur inzetbaar is als effectieve behandelmethode.

Met acupunctuur kan men zowel acute als chronische klachten behandelen. Acupunctuur is in staat om energie te verspreiden of te verplaatsen en tevens geschikt om energie te versterken of aan te vullen. Het versterkende effect kan vergroot worden door aanvulling met kruiden of voedingssupplementen, voedings- en leefstijladvies.

Acupunctuur beïnvloedt de energie van de mens. Het bevordert het psychische, emotionele en lichamelijke herstel, met als resultaat dat de klachten verminderen en tenslotte zullen verdwijnen. Dit effect is er niet na een paar dagen, tenzij bij acute klachten. Voor chronische klachten zal veelal een behandeltraject van een paar maanden nodig zijn. De chronische klachten bouwen zich langzaam op in het lichaam. Het duurt daarom ook even voordat het lichaam alles weer hersteld heeft en er blijvend resultaat optreedt.

Meer informatie over toepassingsgebieden en verloop van een behandeling vindt u op: www.acupunctuurbrasschaat.be