Welkom bij Praktijk Noord

Personal Training

We kennen het allemaal, een grote werkdruk in combinatie met een overvolle sociale- en familiale agenda waardoor het vinden van voldoende beweging, een gebalanceerd dieet en rust een grote uitdaging is. 1 uur efficiënt en veilig trainen in een rustgevend kader met professionele begeleiding kan een wereld van verschil betekenen, zelfs voor de drukbezette carrièreman/-vrouw.
Professionele sporters nemen steeds vaker een personal trainer onder de arm om buiten het seizoen blessurevrij in vorm te blijven. Maar ook mensen die herstellen van een blessure roepen de hulp in van een personal trainer om zo weer veilig te kunnen sporten.
Kortom een personal trainer is er voor iedereen die zijn of haar lichaam fysiek beter wil maken.
.

MAAK HIER JE AFSPRAAK

PERSONAL TRAINING

Of je nu wil trainen om fitter en gezonder te worden, te herstellen van een blessure of kracht wil ontwikkelen? Het kan allemaal bij Praktijk Noord én het kan op maat.
Een personal trainer is niet alleen een coach, maar ook een vertrouwenspersoon.
We geven veilige, effectieve en individuele trainingen. Verder leren we je ook je slechte gewoonten af zoals bv een verkeerde houding bij het tillen.

Een wekelijkse afspraak met je personal trainer zorgt voor routine en dit zorgt nu net voor resultaat op lange termijn. We streven naar een goede balans tussen werk, privé, sport en genieten van het leven. Dit is essentieel om je wekelijkse training te blijven volhouden.

FUNCTIONELE TRAINING

Een functionele training is een training die het volledige lichaam versterkt waardoor dagdagelijkse activiteiten beter en makkelijker kunnen worden uitgevoerd.

Het doel van functionele trainingen is het lichaam terug optimaal laten bewegen, de beweegmogelijkheden te vergroten en dit op een functionele manier.
Een beweging wordt gerealiseerd door verschillende spiergroepen die samenwerken. Er worden dus telkens verschillende spiergroepen getraind en nooit één enkele apart.

De bewegingsvormen worden geleidelijk aan gecompliceerder en aangepast aan het niveau van de sporter. Het is een training waarbij de core stability wordt getraind en een vlotte samenwerking tussen de bovenste en onderste ledematen nagestreefd wordt.
Door functioneel te trainen ga je beter en sterker bewegen alsook blessures en overbelastingen voorkomen.

Er wordt gewerkt met eigen lichaamsgewicht, kettlebells, medicineballen, resistancebands, … Elke training opnieuw daag ik jou uit om nieuwe vaardigheden aan te leren en te implementeren in jouw bewegingsgedrag.

FUNCTIONELE REVALIDATIE TRAINING

Revalidatietraining ligt in het verlengde van de behandeling bij de chiropractor en wordt tijdens of na deze behandelfase opgestart (bv het optrainen van de bekkengordel en lage rug bij lage rugpijnpatiënten).
De functionele training heeft als doel bewegingen en houdingen te optimaliseren, door betere techniek en uithouding. Zo verbeteren we sportprestaties en maken we werkhoudingen minder belastend.
We kunnen zelfs ingrijpen voor er pijn optreedt. Een houding die nu fout is, kan later voor klachten zorgen. Door die ‘afwijking’ sneller en in samenspraak met de chiropractor te corrigeren, vermijden we problemen op lange termijn.

SPORTSPECIFIEKE TRAINING

Wil je als sporter jouw prestaties verbeteren op het veld of in de zaal? Of heb je last van terugkerende blessures? Sportspecifieke training zorgt ervoor dat je beter wordt in wat je doet. Sportspecifieke krachttraining is zeer effectief voor de meest uiteenlopende sporten. Denk bijvoorbeeld aan voetbal, tennis, hockey, atletiek en turnen.

Sterker, explosiever, sneller en krachtiger worden. Dit zijn een aantal resultaten die behaald kunnen worden. Sportspecifieke training heeft daarnaast een positief effect op het voorkomen van blessures en een sneller herstel ervan. Dat geldt voor zowel recreatieve als fanatieke (top)sporters.

MAAK HIER JE AFSPRAAK MAAK HIER JE AFSPRAAK